fredag 13 februari 2009

Norrlandskaka

Denna kaka har jag hittat i tidningen Lantliv........ni bara måste prova den, den är försvinnande god!

8 -10 bitar
2 Ägg
2 kkp Socker
1 kkp Mjölk
75 g Smör
2 kkp Mjöl
2 tsk bakpulver
4 tsk Kanel

Fyllning:
1 Äggula
50 g Smält smör
2 dl Florsocker
2 tsk Vanillinsocker
Florsocker till dekor

1 Sätt ugnen på 175 grader. vispa ägg och socker pösigt.Tillsätt mjölk och smält smör. Blanda de torra ingridienserna för sig innan du vispar ner dem i smeten. Grädda kakan i 30 - 40 min på nedersta falsen.
2 Blanda ingredienserna till fyllningen medan kakan svalnar. Dela kakan och fyll den. Sikta florsocker över kakan före servering.

1 kommentar:

  1. mm...gott...måste testa! Trevlig blogg!
    //leilabakar.blogg.se

    SvaraRadera