söndag 31 maj 2009

Grattis alla mammor........

Ja, morsdag är snart över......ingen blomma fick jag, men en jätte kram och jätte puss.....Tack mammas go älsklingen!! Har pyntat om lite i köket idag, hittade denna gamla plåt burk ute i stugan och den passade ju perfekt att förvara salt, peppar, honung,och sånt man använder ofta i matlagningen......
Har plockat in det mesta av mina böcker från förrådet idag närmare bestämmt 390 st av dom ......hi hi en liten bokmal jag!!
Annars har det inte hänt så mycket idag....rensat förrådet,diskat, vikt lite tvätt, bäddat rent i sängen, dammsugit och torkat golven, sen har jag legat i solen på altanen i några timmar med, så nu ser man ut som en kräfta hi hi.


Ja, nu ska jag bara laga lite mat och sitta och ta det lungt, ska ut på beachen för första gången i morgon, kanske det blir premiär dopp i havet......vem vet!! Om jag doppar mig lovar jag att det kommer kort på det här på bloggen i morgon kväll.

Kram Kram alla mammor!
Veronica

lördag 30 maj 2009

Koloniliv........

blev det på eftermiddagen för mig och Alfred. Han ska ju egentligen vara hos sin pappa men han skulle få besök av en kompis från Stokholm, så dom skulle gå ut på krogen. Så då fick Alfred sova hos mamma en natt till.
Kolla vad annorlunda en iris ser ut när man kommer den nära.......men ack så vackert.
Alfred tog i med hård handskarna och satte igång och gräva åt mormor. Mammas duktiga lilla kille......
Efter grillade vi hamburgare och satt i solen och bara njöt, har varit väldigt varmt här i dag och man har fått lite färg på sig.


Nu ska jag surfa runt lite och sen blir det sängen!!

Kram Kram
Veronica

torsdag 28 maj 2009

Mini semester vid havet...

tog jag och Alfred i onsdag.........stannade en natt i stugan men ack så skönt det har varit, bara vara och lyssna på fåglar, vind och vatten..........UNDERBART!!! På onsdags kvällen roade Alfred sig med att prova "moffens" gamla glasögon......lite Buddy Holly över det hela ha ha!
På kvällen satt vi ute och tittade på utsikten........gudomligt vackert och den kalla ölen var så god så god!!


- Får jag sitta framför brasan en stund innan jag ska sova?? Satt med Nalle och Tiger tryckta mot kroppen och bara begrundade elden...........somnade jättegott efter!!

Torsdagens frukost intog vi på vår brygga, var så härligt att sitta och fika med denna utsikten så ni kan inte tro.........Livskvalitet på hög nivå!!



Dagens lunch blev grillad korv på stugbron......oj så gott det var!




Passade på att mata måsarna lite med, lyckades nästan få den precis när den tog kexet men inte riktigt, men jag gillar bilden.
Ja, en underbar "mini semester" fick vi och det kommer bli flera gånger bara det passar!!
Kram Kram
Veronica






tisdag 26 maj 2009

Bubblor......

blåstes det här för glatta livet igår...... Jag passade på att knäppa lite kort, å kolla så läckert det blev när man verkligen ser bubblorna..... Idag har det inte alls hänt så himla mycket........lämnat Alfred på dagis, handlat lite och bara varit, diskat och tagit en prommis.
Kommer att hända lite mera i morgon istället......
Ska handla och packa innan jag hämtar Alfred på dagis kl 12.00, sen drar vi ut till havet och stugan en natt.......å det ska bli så himla skönt.
Vi ska grilla och bara vara!!
Längtar riktigt till i morgon när vi ska åka, man blir så lugn när man kommer dit ut.....alla bekymmer och tankar bara försvinner och man bara är!
Min allra högsta dröm är ju att bygga om där och bo där permanent........tänk och känna det lugnet efter varje arbetsdag!! Det kallar jag livskvalitet!!
Fast det är nog långt tills dess, än så långe är det ju fars stuga och blir min enligt testamente den dag han inte längre finns hos oss!! Hemska tanke, men nån dag händer det ju!!
Jag har funderat på att flytta upp en av dom gamla sjöbodarna upp på gården och göra om den till gäststuga, fast det är ju lite jobb med det, men det skulle jag gärna göra, dom är ju så vackra och gråa!!

Kram Kram

Veronica

måndag 25 maj 2009

Måndag..............

har det varit idag........och en toppen dag!!;-)
Lämnade alfred på dagis vid 9 sen åkte jag till Sally och lämnade filmen jag hade lånat av henne.
Softade och hade det mysigt en stund, sen åkte och hämtade Alfred vid 12 tiden.
Klippt håret på lille mannen så han blev snygg igen.
Jag och alfred har varit ute hela tiden sen vi kom hem, han har cyklat och donat här ute, och jag har fått suttit i solen och bara varit.
Vi kollade en stund på film han och jag, men mamma slummrade en stund i soffan.......var lite utpumpad;-)

Karm Kram
Veronica

lördag 23 maj 2009

Vallmo..........

kan se väldigt roliga ut.......jag tänker inte skriva vad jag tycker det liknar.......det får ni själva fantisera fram! ;-) Idag har det varit karneval här i Hudik, det är gymnasieelever som har den och klär ut sig och går genom hela staden. Jag och Alfred gick ner och jag trodde jag skulle få en nostalgitripp, man har ju själv vandrat denna karneval sina 3 år på gymnasiet.
Men fick inte trippen längs "memory lane" som jag trodde, det var ytterst få klasser som var med kanske 6 stycken av hela gymnasiet och jag tror det bara var dom som gick sista året. Det brukade vara alla klasser och alla årskullar när det begav sig för en annan!
Men men tiderna förändras.......
Har sen varit ut till Sally och fikat och lånade filmen "Allt Flyter" av henne och har kollat på den ikväll, verkligen en film jag rekomenderar! Var jätte rolig.
Sen har jag bara kollat runt på nätet på bloggar och Face Book.

Kram Kram
Veronica

"My darling is over the ocean, my darling is over the sea, my darling is over the ocean, so bring back my darling to me".............

fredag 22 maj 2009

Frittilaria......

som är världens vackraste blomma. Knäppte den på mors koloni häromdan. Annars har det inte hänt så himla mycket idag, Alfred har kommit hit idag!
Varit med mora till "Sågtäkta" en sväng å kollat på utställning som Margareta Blästa och Elisabeth Eskilsson hade. Det var jätte fina tavlor. Väl värt besöket!

Kram Kram

Veronica

onsdag 20 maj 2009

Sommaren........

snart är den här...........kolla in biet som är på väg in i blomman!! Detta knäppte jag på mors koloni för några timmar sen........riktig sommarbild om jag får säga det själv!
I dag har jag varit på loppis och hittat ett 2 vånings kakfat i silver för 20:- va.......snacka om billigt.
Ska lägga ut ett kort på det när jag har putsat det, lite skitigt och skamfilat just nu, men jättefint!
Har handlat lite mat och träffat mina polare "städtanterna" Carina och Maria, det var med dom jag var på loppis!
Sen har jag varit på mors koloni och fotat, tills pollen allergin tog för hårt grepp om mig och jag fick så lov att åka hem. Har sen suttit och lagt över bilderna på mors blommor till hennes USB minne så att hon har dom själva och kan använda dom på sin blogg! ( Mys i kolonin)
Har tvättstugan i kväll, så hela kvällen är uppbokad.......men tvätta bör man ju, så det är bara att gilla läget!
Annars ska jag bara ha en lugn kväll framför datorn och tvn.

Kram Kram

Veronica

tisdag 19 maj 2009

Tisdag.......

och den har inte varit så jätte händelserik.........
Har dammsugit, dammat och diskat, tagit en liten prommis nere i hamnen. Dessa två burkar fick jag av Sally i present, visst är dom läckra, kommer bli kul att fylla dom med kakor. Kommer att pryda sin plats i både skåp och på kaffebordet.
Nu ska jag skjutsa far till bilverkstan, han har tydligen sin bil där ha ha.

Kram Kram

Veronica

måndag 18 maj 2009

Slappar dag...........

har jag idag......gått en prommis på förmiddan bara, inget mera vettigt har blivit gjort ha ha, man får ha sådana dagar med hi hi.
Satt och mixtrade lite med kameran och testade lite på korten jag knäppt. Så här såg kortet ut när jag hade knäppt det! Sen mixtrade jag lite och fick det att se gammalt ut, visst blev det snyggt.
Det är ju gamla saker och dom gör sig lite bättre om dom får den gamla locken.......

Ja, jag ska fortsätta mixtra med kameran och kortläsaren jag fick när jag fyllde år. Är mycket att lära sig nu ha ha, men jag ska bara lära mig det. Fick ett foto program med till kameran med så jag har även där en sak att lära mig hantera så jag kan klippa ihop bilder och beskära dom och dona........oj oj oj, kommer bli datamiffo efter det här jag ha ha.
Ha en riktigt bra dag!
Kram Kram
Veronica



söndag 17 maj 2009

Lång prommis..........

blev det idag. Jag och Annica gick runt nere i hamnen, sen en fika på Skutan och sen ett varv runt Lillfjärden, satte oss en stund på en bänk efter Kärleksstigen och lapade lite sol.
Var hemma vid 18.00 tiden. Bilden på Violen togs igår ute i stugan, den var bara för vacker för att låta bli ofotad.

Kram Kram

Veronica

lördag 16 maj 2009

Sjösättning........

har det varit idag, som ni ser så var Alfred helt inne i det hela, hade lite problem med för stora handskar och en vegamössa som for ner i ögonen, men annars var han jätte duktig. Jag gick runt hela Stensön jag och knäppte kort, när jag kom hem hade jag knäppt 178 kort, ja, du läste rätt.........ha ha fick lite mani på närbilder på blommor.
Kommer att komma mera bilder sen det lovar jag.
Ikväll ska jag bara sitta och ta det lungt och kolla på tv och kika runt på nätet.

Ha en bra kväll!

Kram Kram

Veronica

fredag 15 maj 2009

Kolla, kolla, kolla, kolla.......

vad jag fick av min far i present........inga mera sånna hära suddiga kort från mobilen på bloggen inte............. Tror ni jag är nå glad då???? Skulle jag vara utan öron så skulle man kunna göra en rosett av mina mungipor ovanpå mitt huvud det lovar jag er.

Sen fick jag två minneskort på 2GB till och alla möjliga saker, Av Anna-Carin, Niklas, Nadja och hunden Reidar fick jag väggord i gips som säger: Fånga Dagen, kommer kort på det när det sitter på väggen och när jag fixat och trixat med kameran så jag kan knäppa riktigt.......

Nu ska jag sätta mig och lära mig min nya kamera........


Kram Kram


Veronica

torsdag 14 maj 2009

Sticka i handen........

kan man väl lungt påstå att min son fått i handen.............
Himmel.....hur ska jag få ut denna?? Var ner på "Bransta" fick låna pincett och nål, ne.....fick inte ta ut den, tror det var 3 brandmän som provade dom fick inte röra handen. En ringde till ambulansen och hörde med dom vad man skulle göra och om dom ev. kunde ta bort den när dom var ner och tränade på "Bransta", men dom sa Hälsocentralen.
Tillslut blev det mutning....... fick 50 kr av en brandman för att köpa glass när stickan var ute, han fick låna hem en av deras ficklampor och fick sånt här band som dom sätter runt bilar innan bärgningsbilen kommer, plåster.......men bara halva stickan har jag fått ut än så länge.
Fick förslaget att ställa han vid diskhon med ljummet vatten, det gick i 10 min sen var det tråkigt ha ha.
Nu sitter han med matolja på handen så håll nu tummarna att jag får ut den, annars måste vi åka till doktorn iaf.......fast han inte vill.

Kram Kram
Veronica

onsdag 13 maj 2009

regn, sol, regn, sol..........

vem är det som bestämmer detta väder?? Jag vill ju ha sol och varmt..........
Kunde inte låta bli att knäppa lite kort med min mobil ändå........... Det är inte bara gamla proppar man kan använda som ljusstake, även det gamla proppskåpet, tok snyggt på mitt vita köksbord!
Här är den fina vita lilla dammsugaren...........bäste polarn vettja!

Mitt underbara badrum..........golvvärme och två fönster, ljust och fint!


Min hylla i hallen, det första man ser när man kommer innanför ytterdörren. Klänningen är efter min farmor, tror att spetsen är handvirkad, men jag vet inte riktigt, men fin är den.



Den fina rakspegeln som sitter under hyllan i hallen.
Ja, annars har det inte hänt så mycket här hemma idag, funderar på om vi ska gå en sväng på stan.
Har ätit varmkorv till mellis och Alfred har beställt pannkaka till middag.
Sen ska vi baka syltkakor, jag fyller ju år på fredag, så jag måste ju ha lite mera än bullar att bjuda på.
Kram Kram
Veronica
P.S Väldigt ledsen över att butiken My Home har gått i konkurs, lider med dig Nettan!!D.S





undra jag just vad vädret har att ge oss till helgen??





Vill ha fint då jag

tisdag 12 maj 2009

Bullbak............

har det varit här hemma ikväll........Alfred blev så full i mjöl att det var raka vägen in i duschen när vi var klara ha ha.
Var och klippte mig i morse vid 10.00(tack Anna, super bra klippt, är tok nöjd) sen vid 11.00 åkte vi till Alfreds kusin och lekte, Alfred ville visa henne brandbilarna, så vi åkte dit och kollade en sväng, kul att se hur hon reagerade, gick inte långt ifrån mig inte och hade koll på var jag var hela tiden,medans Alfred bara ränner runt, han känner ju alla där nere så han hejar och går på för fullt.
Sen stannade vi och åt korv hos dom sen åkte vi hem vid 14.00 tiden, så nog har han fått lekt av sig alltid.
Annars har inte så himla mycket hänt här hemma ikväll, klippt ser mina två lavendlar i krukorna och pyntat lite fint inne på toaletten. Ska nu fortsätta kolla på Äntligen Hemma.

Kram Kram
Veronica

måndag 11 maj 2009

Lugn kväll..........

har jag och Alfred ikväll.......inte så mycket att göra.
När vi kom hem satt vi på altanen en sväng, Alfred cyklade lite, sen gick vi in och började fixa med middagen. idag blev det Flygande Jacob......åh gud så gott det är......
Nu har vi just lekt picnic.......ha ha, Alfred har stekt hamburgare och allt, tänk vad underbart att ha all den där fantasin!
Han kokade kaffe och donade och allt skulle man smaka ha ha.
Nu ska vi titta på Bolibompa sen är det tandborstning och god natt saga som gäller för Alfreds del, jag själv ska nog bara sitta i soffan och kolla i lite inredningstidningar, sen lägga mig i sängen och läsa min bok som jag håller på med.
Så det kommer inte att hända så mycket mera här i kväll.
Ha en bra kväll alla ni där ute!

Kram Kram
Veronica

söndag 10 maj 2009

Mysdag ute......

har vi haft två dagar i sträck.......i lördags var Alfred på 5 års kalas, med skattjakt och ballong race, sen åkte vi hem och då cyklade han hela eftermiddagen, mitt i cycklingen kom han på att han skulle mecka med cykeln, kolla in stilen på bilden......fick låna skiftnyckel och skruvmejsel av mig! Efter en stund ville han tvätta min bil, så han fick en trasa och en hink med vatten och oj vad han donade länge.....
Sen åkte vi ner till mormor på hennes koloni en stund, sen kom hon hem till oss och vi grillade och satt ute på altan nästan till 19.30, det var så skönt att kunna sitta ute och äta, premiär för i år!!
Idag, alltså söndag, sov vi nästan till 9.00, sen upp och åt frukost, städade och ruskade mattor, diskade och gjorde oss klara för att åka till min syster, hennes yngsta dotter ska åka till USA 1 år och jobba som AuPair, så vid 12.00 var vi ute hos dom och grillade och satt och myste ute i solen. Sen åkte jag och Alfred ut till stugan en sväng, Alfred stannade lite längre med morfar och jag åkte hem och började dona med maten, sen har vi bara diskat och tagit det lugnt, satt upp en gardin i ena köksfönstret och pyntat om lite på fönsterbrädorna, annars är det bara lungt.
Började regna nyss så vi har tänt ljus och ska sätta oss och titta på "Bilar" filmen och bara mysa, för i morgon är det dagis och jobb som gäller igen.

Kram Kram

Veronica

torsdag 7 maj 2009

Äntligen hemma........

är jag nu......kändes som dagen aldrig skulle ta slut......
Har hunnit laga mat och packat upp min nya dammsugare.......och tro det eller ej, ha ha, jag hittade en vit dammsugare............jo, det är sant, jag som vill ha allt vitt har nu även en dammsugare som är vit hi hi.
Ska man match inredningen så är det väl lika bra att satsa stort när man kan ha ha.
Visade far en digital systemkamera idag på nätet.........hm.........han skrev upp vad den hette så kanske jag har tur!! Hoppas hoppas, jag har ju pluggat foto och hade faktiskt 4 i ämnet, kan ju till och med både mörkrumsarbete och förstorings apparater, så det skulle vara jätte kul att få en riktigt bra kamera med objektiv och allt när man gillar att fotografera så mycket som jag gör........
Annars har jag jobbat idag, lagat mat och diskat.
Ska dammsuga senare och torka golven så det är riktigt fint när Alfred kommer hem.
Var upp en sväng och hälsade på han hos sin far, stackarn har ju fått pollenallergi........ja, av mig så klart, jag har det jag med........men att han som bara är 5 år skulle få det trodde jag aldrig.
300:- hade medicinen kostat........otroligt!! 2 olika nässprayer och ögondroppar!!
Han gillade inte ögondropparna men nässprayerna gick bra, fast sånt har han ju fått när han har varit förkyld med, så det var ju inte något nytt för han.
När jag har dammsugit tänkte jag ta och pynta lite, synd bara att jag inte har nån kamera så ni alla kan få se min fina lägenhet........."blink" "blink" far!!
Men det kommer att komma kort det lovar jag......ganska så snart om jag så ska låna mors kamera.
Ska bjuda på lunch i morgon, Carina och Maria, det ska bli kyckling wok med nudlar och chasewnötter(stavas det så??) så det ska nog bli gott.
På lördag har jag och Alfred bjudit mormor på grillning, om nu vädret tillåter, fast dom har sagt på tv´n att det ska bli fint i Glada Hudik på lördag, så det hoppas jag på.
Ne, nu ska jag starta min nya vita dammsugare ha ha, ha en bra kväll!

Kram Kram
Veronica

onsdag 6 maj 2009

Håll tummarna.......

för att jag får en digitalkamera i present av far nästa fredag.........håll dom hårt!!
Vi var och kollade på en på ElGiganten idag........han ville veta just bara för att jag fyller år snart........så nu bara hoppas jag!
Annars har det varit en lugn dag, jobbat, tvättat, lagat mat och pysslat här hemma.
Alfred kommer ju på fredag och jag ska bjuda Maria och Carina på lunch då. Så jag ska plocka och dona i kväll och städa i morgon tänkte jag.
Var och köpte en dörrmatta, korg till nycklar och ett par Foppa tofflor på Albert&Herbert, sen in på Kjelles och köpte högtalarkabel och clips till det, så nu har jag en högtalare i köket och en i vardagsrummet..........har ju alltid radion på och jag hör den inte om jag har den i rummet när jag står och lagar mat.
Ne, nu ska jag ner till tvättstugan igen......det är nåt jag inte har vant mig vid än!! Passa tider när jag ska tvätta!! Men men det måste ju göras.

Kram Kram
Veronica

tisdag 5 maj 2009

Hej alla glada.............

bloggare!!
Idag är jag glad.......det känns som om livet kommit tillbaka. Känner lust att pynta och ha mig igen......så snart kommer det att komma mycket kort här ute på bloggen på mitt nya vita hem!! Ja, nu är det bara vitt!! Ingen annan än jag bestämmer nu så nu är det bara vitt!!
Och det kommer bli så himla fint ska ni tro ha ha, nu skryter jag lite med ha ha, fast man ska tro på sig själv så det så!!

Ha en toppen kväll, för det ska jag ha!!

Kram Kram
Veronica

måndag 4 maj 2009

Hejsan.........

nu är jag tillbaka!!!!!!!!!!!

Har fått ordning på mitt internet och flyttat till en jättefin lägenhet, så nu börjar livet se lite ljusare ut......tack och lov för det!

Jag plockar och donar och pyntar och har mig varje kväll, är inte lätt att få ordning på allt så här hux flux......

Fast jag kommer att få det fint när jag blir klar.

Har för tillfället ingen digitalkamera och den som är på min mobil blir det inte så fina bilder av, så det kommer att ta en stund innan det kommer några bilder här ute igen, men jag lovar att knäppa lite kort på min lägenhet när jag kommit i ordning och inhandlat en digitalkamera.


Det känns jätte skönt att kunna vara ute på bloggen och blogga igen, har saknat att kika runt på alla ni andras sidor med........ni har ju så himla fina bilder.


Kram Kram

Veronica