tisdag 31 mars 2009

baka.......

blev det inget av idag......grannens dotter fyllde 7 år, så vi har varit på kalas!
Slutade 11.00 idag, hamtade sonen, åkte och köpte present åt grann dottern och en dagis kompis till Alfred som ska ha sitt kalas på lördag, då blir det Mulle Meck!
Sen hem och donade runt lite, lagade mat, tvättade och började fixa ordning på vår sopsortering, Linnea har lovat mig att visa vid sopsorterings conteinern ha ha, dom är för roliga. Jag sa att hon gärna fick visa mig hur man gör vid sopsorteringen, så hon blev stolt!
Ska bli kul att höra henne berätta vart allt ska vara.
Vi ska åka med pappersinsamlingen i morgon, så då ska jag få min första lektion, så håll nu tummarna att jag sköter mig och gör rätt hi hi!
Bakandet får bli i morgon kväll, får borja direkt när jag kommer hem!
Har bestämmt att det får bli Jamies Olivers bröd och Carinas Hälsobröd, kallar det så för jag har fått receptet av henne.
Lägger ut receptet här i morgon, så om du gillar mörkt bröd men tycker att det är torrt ska prova detta bröd för det är super saftigt och gott. Men framför allt är det nyttigt och utan jäst, så det är ingen jästid, bara röra ihop och grädda.

Kram Kram
Veronica

måndag 30 mars 2009

måndag igen..........

blev det tillslut. Igår gjorde jag inte så mycket, tvvättade, diskade, dammsög, badade dom två små och lagade mat. På dagen var Linnea hos kompisar, Linus hade kompisar här hemma och Alfred var hos en kompis, så det var lite hämtande och lämnande. På kvällen var Linus på fotbollsträning. Jag och dom två små gjorde Playdoolera igår så dom "bakade" lite. Alfred och Linnea var även upp till gammelfarfar som bor i huset mitt emot med bullar som Alfred hade bakat på fredag kväll när han sov hos morfar.

I kväll har det inte heller hänt så mycket, tvättat, diskat, lagatmat, dammsugit, dammat och städat toaletterna, skurat ugnen och torkat ur micron, så det har varit en lugn kväll. Har just tittat klart på "Bullar av stål", fick lust att baka, fast såg att jag inte hade någon jäst hemma, så det får bli bak i morgon istället. Fast jag vet inte än vad jag ska baka för något, det får vi se imorgon.
Fick tvätta Alfreds och Linus täck kläder ikväll, Alfreds blev tvättade igår med.........det blir ju lätt lite skitigt när man är ute och cyklar när det är lerigt och man ramlar omkull ha ha.
Efter jag har skrivit här på bloggen nu kommer jag att ta det lugnt och bara vara, kommer inte göra mera än att hänga tvätten som går i maskinen just nu.

Kram Kram
Veronica

söndag 29 mars 2009

Trädgårdsmässan....

här kommer lite bilder därifrån. Vi hade en underbar dag med mycket intryck! Köpte en liten trädgårdsvätte som ska få hålla ett vakande öga ute i växhuset det blev även en trädgårdsdagbok och självklart pelargoner, det är ju standard för mig på mässan.

en underbar julros, som jag lyckades fånga på bild, låg nästan ner på golvet och fotade!

balkongtävling......detta foto kommer från Årstidens balkong, visst är det fint!


denna balkong har Hemtrevligt gjort, visst vill man bara sätta sig ner där en stund och mysa!

Ja, det var allt jag hade för idag!

Kommer nog att dyka upp mera kort från mässan, har många fina kort därifrån.


Kram Kram

Veronica







fredag 27 mars 2009

Yrigt...........

värre blev det idag.......
Först kom Linnea hem vid 9, vi satt fortfarande och åt frukost då, sen åkte Peter, Linnea och Alfred en tur på scoter. När dom just hade åkt ringde Putte och Carro och ville komma och hälsa på, jag snabbt in i duschen. Scoteråkarna kom hem och lämnade av Alfred, dom andra två åkte till Linneas dagis och hämtade hennes overall. Undertiden kom Putte och Carro, vi drack kaffe med dom när dom hade gått åkte jag och Alfred in till stan. Först till Ö&B och handlade ett vindskydd till Peter, för han ska ju angla i morgon i grannbyn, sen upp till min mor och grattade henne på 65 års dagen. Sen in på ICA och handlade bla. en ståltermos, även den till Peter i morgon, hans gick sönder på jobbet i veckan. När vi kom hem stod maten på bordet. Vi åt och Putte kom på scoter, Peter Linus och Linnea åkte till sjön där tävlingen ska vara och borrade hål på sina rutor. Svärfar kom hem med Linnea för att hon frös och vid 18.00 tiden kom Linus och Peter hem. Vid 17.00 kom min far och hamtade Alfred, och när Scoter åkarna kom hem så var det bara att byta om och packa för Linus och Linnea och iväg till Farmor och "Benke".
Så nu sitter jag ensam här hemma i lugn och ro en stund, väntar på att tvättmaskinen ska gå klart. Ska sen gå och hänga den och plocka ur diskmaskinen.
Ska sen koka kaffe och kolla på "Så ska det låta", efter det är det fixa matsäck till trädgårdsmässan i morgon, för jag måste ju kliva upp kl:05.00, för bussen går ju 07.00 från stan, så allt måste vara framplockat och klart till i morgon bitti. Glömde att jag ska laga Linneas byxor med, lovade att dom skulle vara lagade i morgon när hon kom hem från farmor.
Ja, imorgon kommer det inte att bli något skrivet, men på söndag lovar jag att jag ska lägga ut lite kort och skriva om hur det har varit på trädgårdsmässan.
Tills dess, Ha en underbar fredag kväll!!
(allra helst du då Ewa;-) )

Kram Kram
Veronica

torsdag 26 mars 2009

Lektion..........

i dator användning har jag försökt haft med min far i kväll.......suck!!
Tack Monica för att du lyssnar och förstår mig ha ha.
Ska fixa det där med internet åt er så snabbt jag bara kan.....det lovar jag!!
Så nu har alla som kollar på min sida sett det så SNÄLLA............far inget mera tjat va?? (ha ha)
Nu vet ju jag att jag kommer att få höra detta av pappa i morgon per telefon och personligen!
Och du Ewa.........om 2 timmar och 15 minuter...........då är det faktiskt FREDAG!!!
Kul föressten att du tassade in och gjorde ett tassavtryck!
Men har inte du någon blogg??
Tycker jag du ska skaffa.........den kanske kan heta hm........SNART ÄR DET FREDAG!! (ha ha)

Kram Kram
Veronica

onsdag 25 mars 2009

Städat.......

har jag gjort sen jag kom hem. Bakat lite bröd som just nu står i ugnen, det är det bröd jag gav alla er här på bloggen. Diskat, lagat mat, tvättat, städat barnens rum, fast bara två, lämnade ett till sambon hi hi. Toaletterna är städade allt är dammsuget och klart, bara torkning av golven kvar, sen så........Donade om lite på hyllan i vardagsrummet i kväll, tog ner farfars känga med murgrönan, hade den i sovrumsfönstret förut, men tyckte den passade bättre nere på hyllan.
Har funderat på hur jag ska pynta på skänken i köket.......den står tom nu.........kanske hittar något kul att ställa där på trädgårdsmässan, vem vet.
I morgon kommer Alfred och på fredag är han och jag lediga, även Peter kommer nog att vara ledig, han har ju haft jour sen i torsdags, så han kommer nog vara ledig han med skulle jag tro.
Själv ska jag pynta på köksbänken på fredag, har ju köpt en ny brödburk och kaffeburk, så nu måste det uppdateras lite på bänken hi hi!
Ne, nu ska jag ta och gå och ta ut brödet och hänga lite tvätt och tvätta lite till och just det ja, lägga in ved i pannan, sen blir det en dusch, torka golven sen gå och sova. Inte mycket pyssel som blev idag inte ha ha, får ta igen det i morgon kväll.

Kram Kram
Veronica

tisdag 24 mars 2009

Växthus skiss..........

Ja, här är ju drömmen.........hoppas nu bara att den blir som jag vill. Grönsakslandet finns redan på plats så det kommer att byggas i anslutning till det. spegeldörren har jag redan och stenarna får vi hämta i grustaget med traktor, kommer nog bli några vändor eftersom jag vill ha växthuset fyrkantigt och 4x4 meter. Taket vill jag ha i 4 st "trianglar" och det får bli tätt tak eftersom det kommer stå i söder så behövs det skugga, kommer bli för mycket stark sol om det blir glastak. Golvet inne kommer att bli röda tegelstenar, några hål för vindruva, persika och ev. kivi kommer det bli. Blir lite som ett kombinerat växthus/lusthus, man ska kunna sitta där ute och äta om man vill det.
Jag hoppas nu bara att jag kommer få det klart i vår så jag kan inreda och odla där inne i sommar, fast än har vi fullt med snö så det är bara i mitt huvud som det byggs växthus hi hi.
I dag har det inte hänt så mycket här hemma, varit och klippt mig (Tack för en suverän klippning, Anna), handlat mat, satt på överdragen till plymåerna, tvättat och skrivit här på bloggen.
I morgon är det jobb som gäller igen. Så då har jag fullt upp men jag ska nog hinna ut hit och skriva lite ändå.
I kväll kl:20.00 blir det tv som gäller för nu börjar ju en ny säsong av Äntligen Hemma, det kommer att bli så himla kul, tycker mycket om det programmet. Har nog sett varje avsnitt sen dom startade sända, och man lär sig alltid något och framförallt så får man inspiration av programmet.
Ha en underbar dag!

Kram Kram
Veronica

måndag 23 mars 2009

Snörkorg........

blev det en till mig själv med, jag gjorde en mindre för jag kommer att ha min i antigen köket eller sen ute i växthuset. Ska sätta mig och rita en skiss av växthuset i kväll, så den kanske kommer här på bloggen i morgon. Som det ser ut nu så är jag utan jobb i morgon med, sen jobbar jag onsdag och torsdag sen ledig på fredag igen.
Men just nu längtar jag bara till lördag då jag och mor åker på trädgårdsmässan, åh så kul det kommer att bli.......och så mycket intryck man kommer att ha när man kommer hem. Lovar att ta med kameran så jag kan lägga ut lite kort här på bloggen till alla er som inte kommer att vara där.
Har lånat en av mors "dramaten" väskor, sån som Stig-Helmer i Sällskapsresan har, så jag har gott om plats att packa ner det jag handlar!!
Idag har det hänt mycket här hemma, vaknade och det vräkte ner snö och 16 grader inne, uoch elda, sen en prommis med grann tjejerna runt byn, elda mera, fixa med disken. Sen kom Linus hem med skolbussen och skulle ha mellis.
Sen dammsugit och torkat golv, sen skjutsat Linus på innebandy träning, sen dammsugit ur soffan och tvättat överdragen till alla plymåerna.
Så nu tänker jag resten av kvällen bara sitta och ta det lugnt och kolla på alla mysiga bloggar!

Kram Kram
Veronica

söndag 22 mars 2009

Fest........

var vi på igår. Grannen fyllde 30 år i veckan och ville inte ha någon fest, men hans sambo fixade en överaskningsfest. Alla karlarna kidnappade han och åkte och badade tunna med han, sen fick han ögonbindel och en åktur hem, fast med en massa kringelkrokar, så han visste ju inte att han var på väg hem. Sen ledde dom in han i köket och när dom tog av ögonbindeln började vi alla sjunga Ja må han leva.....han bara stod och stirrade, men han blev glad!
Sen var det taco buffe och tävlingar med födelsedagsbarnet, där han fick välja sina motståndare.
Han fick även sjunga Sing Star, valde sin motspelare även där.
En toppen kul kväll hade vi iallafall.
Synd bara att min karl har jour så han inte kunde släppa loss någonting. Han hade det lite tråkigt när alla satt och drack öl och han satt med sitt glas cola, fast så är det tyvärr!
Hoppas bara att han slipper ut och ploga något denna vecka, är så himla jobbigt när dom ringer mitt i natten och han måste åka ut, en annan vaknar ju med även fast man inte vill det, så håll tummarna med mig att han slipper det.
Sitter just nu hemma och tar det lugnt, karln är i Arbrå och spelar fotbollsmatch. Har knåpat ihop en "snörkorg" åt min mor idag, hon beställde en i fredags.

Nu ska jag nog pyssla lite mera fick lite ideer nu, så vi får se om det kommer några kort här i morgon på nåt nytt pyssel!


Kram Kram
Veronica

fredag 20 mars 2009

Pyssel........


har det blivit i kväll.........var in på Gröna Systrar idag med min mor och hittade ljussmycken.......hm.....dom kan man göra ett radband av......sagt och gjort......det blev ett radband gjort i kväll, kolla in bilden, fast jag ska sätta fast en liten bild på en madonna i medaljongen, men jag hade ingen hemma just nu, så jag ska söka efter en sån och sätta dit den så fort jag kan.

Gjorde ju även en ljuskrona i sträng i går......var ut i bagarstugan och rotade runt och hittade stängselsträng, i en "rul", frågade om jag fick den och fick svaret av min sambo:- men ta den bara......du har ju redan en bild av vad det ska bli!!


Och det hade jag ha ha, och han blev så nöjd med den att vi ska sätta upp den ovanför vardagsrummsbordet.......snacka om bra betyg av en karl på ett pyssel.

Bild på kronan ligger här i sido menyn.


Nu ska jag titta på "Så ska det låta" och bara mysa.


Trevlig helg på er alla!


kram Kram

Veronica

torsdag 19 mars 2009

Barnfri..........

blev vi en kväll tidigare. Dom skulle ju ha åkt i morgon alla 3, men Linus och Linnea åkte till fjällen med sin mor och Alfred fick åka till far för att dagis är stängt p.g.a planeringsdag i morgon och eftersom jag jobbar och alfreds far är arbetslös så ska dom ha en mysdag i morgon.
Själv har jag gjort en stor ljuskrona i ståltråd i kväll.
Provade by affär´n och deras hemkörning för första gången idag, 10:- och då kommer handlar´n in med varorna i kartong på bänken, snacka om servic!!!!
kommer vi att använda flitigt vill jag lova, dom har ju inte allt, men det bästa är att dom har sin bemanade chark kvar, så man kan beställa 1 hg rökt skinka i tunna skivor och få det hemkört dagen efter.
Så varje torsdag mellan 18-18.30 kommer handlarn att komma hem till oss med varuleverans.........det är livskvalitet det vill jag lova!

Nu ska jag ta och mysa en stund och fundera vad jag ska mumsa på i morgon kväll när jag har en kväll för mig själv hemma. Vill ju ha något gott när det ska kollas på "Så ska det låta"


Tack Stamnäs Lanthandel för topp servicen ni erbjuder!!

Kram Kram
Veronica

måndag 16 mars 2009

Måndag.........

blev det igen......
Har varit på "after work" på fredag på jobbet.........lycka till nu Anders med ditt nya jobb, vi kommer att sakna dig!!
Det var en jätte trevlig fest han hade ordnat åt oss.
På lördan var det en lugn dag, ute och donade lite, bar in ved och lite annat smått och gott.
Idag har jag jobbat, tvättat, lagat mat och eldat.
Tittade på "Bullar av stål" på 2:an 19.30, hon är så mysig när hon bakar bröd denna Camilla Plum från Danmark, så det är en fröjd att se henne hantera degen.
det är mycket tips och ideer hon kommer med som man kan använda i det egna baket.
Skriver ett lätt och enkelt matbröds recept som jag lärt mig av Jamie Oliver.

Matbröd
1 pkt jäst
6 dl ljummet vatten
1 ½ msk flytande honung
1½ msk salt
1 kg vetemjöl

Smula jästen och blanda ut den med hälften av vattnet och honungen, tillsätt resten av vattnet och saltet och blanda väl.
Blanda sedan i mjölet, jag använder assistent och kör degen tills den släpper från kanterna, den ska vara smidig.
Låt jäsa minst 1 timme, gärna längre.
Stjälp upp på mjölat bord och dela i två delar, "puffa" med lätt hand till runda bröd och snitta och pudra med mjöl.
Låt jäsa på plåt under duk i minst 1 timme, ju mer desto bättre.
Grädda i 200 grader i 30 min. Har du varmluft är det samma tid och samma grader, det bästa är då att du kan ställa in båda plåtarna på samma gång.
Låt svalna på galler i 45 min innan du skär i det.

Smaklig spis!


Kram Kram
Veronica

torsdag 12 mars 2009

Citronplantan...........




äntligen har jag en alldeles egen och ätlig är den också......... tänk vad gott med den första egenskördade citronen till sommar drinken kommer bli!! MUMS!! längtar......å längtar ännu mera ha ha. Den 28 mars åker jag och mor på Nordiska Trädgårsmässan, det kommer bli så himla kul, man bubblar av ideer när man kommer hem.


Detta år kommer jag speciellt att kolla på växthus eftersom vi ska bygga ett nu till våren så alla ideer behövs.


Min sambo Peter kom hem igår och sa att han fått köpa 100 st gamla röda tegelstenar för 200:- till växthuset, så nu är det på gång i mitt huvud må ni tro, det görs planritningar och jag ser hur det kommer se ut i huvudet.......så det kommer bli intressant att se det klart. Ni kommer få följa hela bygget här på bloggen det lovar jag.
Ovan ser ni en bild på hur lamporna blev när jag hängde upp dom, är super nöjd......kommer bli ändå finare sen när jag får upp gardinerna med, ska bara få karln att skruva upp gardinstången först ha ha
Kram Kram
Veronica





onsdag 11 mars 2009

Anglin..........

kolla vädret vi hade, har inte kunnat vara bättre än så här!! Mycket folk och solen sken.
det var en toppen dag. Här hemma har det varit sportlov hela vecka 10, så bloggen har fått hamnat på vänte listan tills nu.
Jag fick ju så klart jobba hela veckan utom tisdag, då tog jag ledigt och hela familjen åkte på Luft kudde land som var på turne i stan......barnen lekte sig svettiga i 1 timme, sen var det upp till leksaksaffären, dom hade fått en 100 lapp var och handla för där, så det tog ju 1 timme det med innan alla 3 hade bestämmt vad dom ville köpa. Sen på Frasses och åt, kom hem vid 15.30 och åkte hemifrån vid 10.00 tiden, så det var en hel dag för barnen och ni ska tro att dom somnade ovaggade på kvällen, ha ha!
Torsdag var jag på kurs med jobbet, kommunikationskurs, och det var den roligaste kursen jag varit med på på länge, superbra föreläsare!
Fredag var det vanligt jobb igen och sen hem och alla barnen hade åkt, 2 till mamma och 1 till pappa, så nu kommer dom tillbaka på fredag igen efter 1 vecka borta.
I morgon ska jag, sambon och "rivjärnet"( min sambo kallar mamma det för skojs skull, hon vet det alltså) på Iggesunds Revyn och titta på Östen Eriksson och gänget och det ska bli så himla kul, lovar att berätta hur det var, fast det blir nog inte förrän till helgen jag kan blogga, för nu är det fullt med aktiviteter. I morgon jobbar jag, sen 16.00 träna Body Pump 1 timme, sen äta och sen "Igge Revyn"19.30 på fredag har vi After Work på jobbet för vår chef jobbar sin sista dag och bjuder på tacobuffe. Vi kommer sakna dig som chef Anders!!
Så som ni förstår så kommer det inte bli något skrivet förrän tidigast lördag.
Nu ska jag ta och "dega" lite innan jag ska sova, har röjt i köksskåpen i 3 kvällar nu, så nu ska jag bara vara i kväll, ta lite the och macka sen är det sängen som gäller!!
God Natt alla!

Kram Kram

Veronica

tisdag 10 mars 2009

Förlåt............

att jag inte har skrivit något på länge, och inga bilder från anglingen har kommit heller som jag lovade......FÖRLÅT!!
Det har varit så himla mycket att göra, alla barnen var hemma hela sportlovet så det har hänt väldigt mycket den senaste veckan.
Jag lovar att jag ska sätta mig och lägga in anglingskorten i morgon kväll, för ikväll hinner jag inte.

Kram Kram
Veronica