tisdag 24 mars 2009

Växthus skiss..........

Ja, här är ju drömmen.........hoppas nu bara att den blir som jag vill. Grönsakslandet finns redan på plats så det kommer att byggas i anslutning till det. spegeldörren har jag redan och stenarna får vi hämta i grustaget med traktor, kommer nog bli några vändor eftersom jag vill ha växthuset fyrkantigt och 4x4 meter. Taket vill jag ha i 4 st "trianglar" och det får bli tätt tak eftersom det kommer stå i söder så behövs det skugga, kommer bli för mycket stark sol om det blir glastak. Golvet inne kommer att bli röda tegelstenar, några hål för vindruva, persika och ev. kivi kommer det bli. Blir lite som ett kombinerat växthus/lusthus, man ska kunna sitta där ute och äta om man vill det.
Jag hoppas nu bara att jag kommer få det klart i vår så jag kan inreda och odla där inne i sommar, fast än har vi fullt med snö så det är bara i mitt huvud som det byggs växthus hi hi.
I dag har det inte hänt så mycket här hemma, varit och klippt mig (Tack för en suverän klippning, Anna), handlat mat, satt på överdragen till plymåerna, tvättat och skrivit här på bloggen.
I morgon är det jobb som gäller igen. Så då har jag fullt upp men jag ska nog hinna ut hit och skriva lite ändå.
I kväll kl:20.00 blir det tv som gäller för nu börjar ju en ny säsong av Äntligen Hemma, det kommer att bli så himla kul, tycker mycket om det programmet. Har nog sett varje avsnitt sen dom startade sända, och man lär sig alltid något och framförallt så får man inspiration av programmet.
Ha en underbar dag!

Kram Kram
Veronica

2 kommentarer:

 1. Jag har också ett växthus, med en vinranka som tack och lov överlevde förra vintern, få se hur det har gått i vinter..
  Jag har tomater, gurka, lök, rädisor, m.m m.m. där...
  Jag har också en blogg om Du vill titta in..
  En fotoblogg och handarbetsblogg också på samma
  http://www.expressen.se/nyheter/medlem/profile/blogs.jsp
  Har även en hemsida http://bougavilla.spaces.live.com
  Ska titta in mer till Dig sedan.. nu är det dax att äta...
  Kram till lilla My från tant A...

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Vilket härligt växthus du har på gång! Jag blir så avis på alla ni som har trädgårdskunskaper! Lycka till!
  Kram Anna

  SvaraRadera