onsdag 30 maj 2012

Fredagen............

tog Sambo L ledigt och vi åkte till Stockholm och kollade på kungen Ozzy....vilken underbart karismatisk man....fullt röj på scenen i 2 timmar. 

TACK Farbror Ozzy för en underbar konsert!!
Vill att du kommer tillbaka till Sverige snart igen..


Vi lyxade oss jag och Sambo L och tog in på hotell, hade lite svårt att sova eftersom vi bodde alldeles vid Östermalmstorg och det var ju lite mer livat där utanför fönstret. Men men, stor stan gjorde vi på lördagen, å gissa om det var skoj att komma hem på lördags kvällen.............

På söndagen var det gräsmattan som fick vår uppmärksamhet 2000 kvm vildvuxen gräsmatta är inte att leka med kan jag lova......jag fick vattenblåsor i händerna av att gå fram och tillbaka med gräsklipparen i det 15 cm höga gräset, varje rad fick klippas 2 gånger för att överhuvudtaget se klippt ut.....

Måndag morgon började med tåg resa till Gävle Högskola....sista veckan för denna termin nu..... Måndagen hade vi utematematik och redovisningar av matematik grupparbetet.
Tisdagen hela dagen med matematikredovisningar och min grupp hade sin redovisning. 
Idag onsdag är jag hemma, i morgon torsdag blir det redovisning av slutliga skrivuppgiften och opponering på den och 2 examinerade seminarium, men sedan är det

SOMMARLOV!!!!!!!!



Kram Kram
Veronica

torsdag 24 maj 2012

Köksträdgården..............

Växer fram mer och mera....
Kommer bli vackert när det är grönt här nere sedan

 Har satt armeringsnät runt komposten nere i köksträdgården. Klippte av två pinnar och gjorde dessa till krokar åt ogräskultivatorn och trädgårdsspaden.
 Så här ser det ut just nu nere i köksträdgården, fiberduk över alltsammans.....men men, vill man så lite tidigare och klara järnnätterna så är fiberduken guld värd.
I andra ändan, där det kommer bli sitthörna, har jag satt upp en armeringspelare som kommer att prydas av en Törnrosas kjortel som jag fick i present av min bror och hans familj. 
Pinnen kommer att få agera prydnad, klädhängare, kepshängare och kanske till och med ljuslycktehängare......
På backen från armeringspelaren och mot staketet kommer jag lägga plattor, så det blir en liten sittplats på 2x2 meter med grönt tak där ner, förhoppningsvis :-D

Kram Kram
Veronica

Gjutningen.............

är ju klar och i tisdags tog vi bort formen....kolla va snyggt...


Nu ska det muras två varv med leca läggas tegelstenar på golvet och byggas..


Kram Kram
Veronica

söndag 20 maj 2012

I morse..........

gick vi ut 08.30 och började ta bort de stöttor som satt över avstängarna för att jämna till ytan och göra den lite slätare.


Här är formen full med betong och sambo L i full fart med att finslipa ovansidan.


Så här snyggt blev det tillslut när vi hade putsat till det och fixat lite. Slätt och fint att mura på senare.


Nu ser det ut så här på gjutningen, täckt med rempor av presenning för att inte brinna för fort. Ska bli spännande att se när vi får ta av formen och se hur det blivit där under.

Men det gick jättebra, inge läkage, inget strul eller något, flöt på bra.
Tog lite drygt 4 timmar, vi började 20.40 och var färdiga 01.17, så det blev verkligen ett nattjobb hahaha, men men, vi kommer få lön för mödan, allra helst nästa år då det är klart att använda direkt på våren.


Kram Kram
Veronica

Lördag förmiddag................

tillbringade vi ute vid det blivande växthuset.
Vi gick ut 08.00 och började med stöttor, avstängare, armering, distanser, grus ja, finliret innan gjutningen som skulle ske senare :-)


 Här är ett av hörnen armerade och klara, han kan min sambo ....;-)
 Här har han satt ihop hörnen med 8 mm armeringsjärn som vi böjde, plastpluttarna är distanser så att armeringskorgarna ska hamna i mitten av gjutningen.
Här är formen färdig för gjutning, men först drog vi iväg på ett 6 års kalas, men det var ett skönt avbrott faktiskt ;-)



Kram Kram 
Veronica


Gjutit........

har vi gjort i natt..... Tog drygt 4 timmar. Kort på armering och färdig gjutning kommer senare idag ;-) nu ska det duschas sen sova......



Kram Kram och God Natt
Veronica

fredag 18 maj 2012

Båtar......

har lilla A redan hunnit vara ute och leka med.
Idag vankas sen födelsedagsfika på stan med goda vänner. Mor ska få hjälp med fönsterruta av mastodont stora fönster.
Å ikväll fixa det sista för morgondagens gjutning av växthussockel.


Kram Kram
Veronica

tisdag 15 maj 2012

MIN födelsedag........

har det varit idag :-) och den startade jag på det braiga sättet att jag gick till min long time friend Lars och gjorde min första tatuering. Det blev min sons hårdrockshuvudfoting på min vänstra underarm. Är såååå sjukt nöjd och glad och inte gjorde det ont heller;-)
Av käre sambo L fick jag dessa vackra tio röda rosor......puss puss ÄLSKAR DIG L <3

Kram Kram
Veronica

måndag 14 maj 2012

Jorden.....

anlände nyss......whiiiiiiiiooooo

Nu lunch sen pluggbreake och ut och kärra jord :-)
Tack Tack Pappa



Kram Kram
Veronica

söndag 13 maj 2012

Köksträdgården...........

fick idag en ros i det hörn som ska bli sittplats med växttak och runt resten av staketet satte jag syrener, kommer bli vacker inramning av köksträdgården när de sedan blommar och doftar gott. 
Ingen jord fick jag hem i fredags heller:-( Han som kör lastbilen skyllde på att om jorden var blöt blev släpet så skitigt.....men hallå?!?!? varför tar man då på sig körningar av matjord om man inte vågar skita ner flaket på lastbilen????



Men men, nu hoppas jag att den kommer i morgon, för då blir det fart med kärran och kärra i jorden i dess lådor. Har ju massor som jag vill få ner i jorden omgående....


Annars i morgon blir det studierna som fokus kommer ligga på, på tisdag fyller jag ju år, så då tänker jag då rakt inte plugga ett endaste dugg.



Kram Kram
Veronica

Utestá............

har vi varit hela dagen idag med....
Nu är det mera gjutformar på plats och mera sand har kärrats......nästa helg är det dags för gjutningen............
SPÄNNANDE!!!!!





Kram Kram
Veronica

2012-05-12.............

var det igår och på kvällen såg det ut så här på platsen för växthuset. Gjutformarna började komma på plats.




Kram Kram
Veronica

torsdag 10 maj 2012

Jobba.........

har jag gjort idag. Blev såå varmt och skönt på eftermiddagen så vi tog mellis ute i solen:-)
I morgon är det jobb igen..........underbart !!!!
I morgon kommer min ena födelsedagspresent hem till mig när jag är och jobbar......jo, jag får hem 4 kubik matjord. Den jag tog hem en kubik av var väldigt sandblandad så den får bli som dränering i botten på varje låda. Så efter middagen i dag gick jag ut och skottade över från stora lådan och fördelade ut det ganska jämnt i alla lådorna och runt om vid "fötterna"på staketpinnarna.......I SPÖREGN vill jag poängtera :-) men nu är det gjort och jag kan börja fylla jord direkt när jag kommer hem i morgon.


Kram Kram
Veronica

tisdag 8 maj 2012

Jord.........

har äntligen börjat anlända till min köksträdgård. En full släp kärra och bara en av de stora lådorna har jord i sig.....vi lär behöva ca 5-6 kärror till vi hihi.



Kram Kram
Veronica

måndag 7 maj 2012

Staket.......

och två grindar har växt fram i köksträdgården i dag. Nu är det bara en långsida staket kvar. Finular på hur man ska göra "gångjärn" på grindarna, vet inte riktigt hur jag ska göra..... Har du ett förslag så kommentera gärna :-) nu ska jag ta en kopp kaffe och bara sitta ett tag.


Kram Kram
Veronica

söndag 6 maj 2012

Ute.............


har vi varit hela dagen.
JAg har fixat nere i köksträdgården medan sambo L har skjutsat skottkärra efter skottkärra till  "växthusgropen" och börjat gjort klart för gjutning.

 Så här ser det ut nere i köksträdgården nu, alla lådor på plats och lite grus utlagt, nu ska det bara fyllas med jord, sås och täckas med fiberduk så kan även jag ägna mig helt åt växthusbygget, vilket bara sambo L har ägnat sig åt sista tiden.
Även den vackra, stadiga bron har jag byggt själv faktiskt!!! 
 Idag har jag, ja, BARA jag byggt två sådana här lådor, de är 3.20 cm x 80 cm-
De var sååååå himla skoj, första gången jag använde en cirkelsåg, och ja, den kommer jag använda flera gånger :-D
Efter lådbygge och placering av de samma fortsatte jag att sätta upp staket, satte som ett vindskydd i ena hörnet, ska försöka fixa en liten vilo plats där, vet inte om det bara blir grus eller om det kommer bli plattor.


Ja, i fredags var det middag och krogen med klassen, attans så skoj vi hade. Fick äran att ha goa Linda och Anna på översovning, trevligt, trevligt. I går, lördag, kom min goa vän Lotta från Ånge och hälsade på en sväng!



Kram Kram
Veronica

Nu............

börjar gjutformen ta form i våran "växthusgrop"
Nu ska det gjutas och grejas minsann....



Kram Kram
Veronica

tisdag 1 maj 2012

Växthuset....................


har det även jobbats på idag, täckning för ogräset och början till sand ram för gjutningen. 




Spännande spännande..................




Kram Kram
Veronica

Ute.........

har vi varit idag, vaknade lite sent hihihi 10 så det blev egentligen en sen start på dagen, men ack vad skönt med sovmorgon.

Jag har idag fixat nere i köksträdgården, marktäckning på hela, sedan blir det upphöjda bäddar med grusgångar  mellan. 

Runt hela köksträdgården ska det bli detta staket, har kommit en liten bit ännu bara, men men, skam den som ger sig. 

 Sambo L har fixat borta vid växthuset idag, gjort ett stenparti av en del av de stenar vi har grävt upp ur "gropen" så det kommer bli en liten fin slänt ner mot grannarnas väg där jag och barnen ska plantera solros häck i sommar :-)
  


Ja, det var lite vad som hade hänt här hemma idag det......
Nu ska jag läsa nya Lantliv som kom i lådan igår, har inte riktigt hunnit med den jag....å disken tänker jag rent ut sagt skita i......


Kram Kram
Veronica