tisdag 31 maj 2011

Vattenstämpel nr: 2..................

eller ska den se ut så här??Kom ihåg att det går att klicka på bilderna för att se dem större, då syns vattenstämpeln bättre med:-)


Kram Kram

Veronica

Photoshop CS5...........

har jag lekt lite med idag......ser man vattenmärket i mitten av bilden????? Det är ju iaf inge skoj att kopiera om det står något mitt över centrat på bilden:-) Men jag vill ha en som är som en relief och genomskinlig jag......men hur sjuttor fixar jag det??? Har tagit på Opacity men det blir inte så som jag vill............ghaaaa.........


Idag blir det en ta det lugnt dag, har såååå fruktansvärt ont i ryggen så det får bli till att ta det lugnt!!! Skönt det med iofs.....men men, ska nog försöka ta en prommis och knäppa kort till herbariumet iaf....


Kram Kram

Veronica

lördag 28 maj 2011

Gävle och innevecka..............

har det varit och artprov. En minst sagt händelserik vecka med..... Måndag började med en dag i Gävle, Tisdag var en hel utedag i Gävle, småkryps exkusion på fm. och studiebesök på Furuvik på em. På vägen hem i bilen fick vi punktering på E4, så efter ett rappt däckbyte av oss tre brudar i bilen rullade vi hem till Hudik i godan ro. Onsdag var en inne dag i på skolan i Gävle med bara föreläsningar. Torsdag stannade jag hemma efersom det var växtexkusion och halvdag, kännde att jag inte hade något att hämta på den exkusionen, pga min tidigare utbildning inom trädgård. Fredagen började med seminarium och em hade vi artprov, jag fick 33 poäng av 35 möjliga, så jag är helt klart nöjd :-) Senare bestämde vi oss för att gå och ta en öl före tåget, så vi ramlade in ett helt gäng på O´learys i Gävle och satt och pratade och bara hade det bra. När vi sitter på tåget hem får vi reda på att en av våra kursisar har svimmat 2 ggr på tåget hem och att den 2a gången slagit huvudet rejält och har minnesförlust, kan inte sitt namn eller personnummer. Ambulans hade tillkallats och nu idag har jag fått reda på att hon mår bra och är med i sinnet igen, känns toppen att höra!! Denna lilla krabat hade vi som hälsade på oss i björken på gården, han satt så länge och lyssnade på oss när vi pratade med han.

Idag har sambon åkt till Timrå på hojen för att fira motorcykelns dag, stora J är på kalas och har sovit borta sen i fredags, Stora S åkte just ner på stan för att träffa lite kompisar och lilla A följde med mormor på kolonin......så ja, jag sitter hemma jag haahhaha

I dag har jag skolat om ipomoeor, luktärtor, blomkål och planterat physallisarna i större krukor. Nu ska det sås lite som senare ska ut på grönsakslandet.


Kram Kram


Veronica

HJÄLP.................

vad är detta för vacker blomma jag har hemma i min rabatt?????? Jag tror inte att jag har sett den förut.......SNÄLLA om du vet vad den heter lägg gärna ett inlägg!!

Epimedium "Fire dragon" heter den och är en sockblomma :-)









Kram Kram


Veronica






torsdag 19 maj 2011

Blåser....................



gör det som bara den här i Hudik i dag..........

Tråkigt eftersom det är soigt annars ute.......men men, jag har plugg att göra så det får bli prio på det idag. En fältuppgift som ska lämnas in senast i morgon tänkte jag få klart idag, sen blir det till att plugga på för artprovet som går av stapeln nästa fredag på Högskolan i Gävle :-S


I helgen blir det möbelflytt....skoj men aven jobbigt.....försöker komma på något gott att äta till i helgen vi, barnfria så då kan det kännas skönt att få äta något gott när man varit duktig och burit och släpat på tunga möbler en hel dag!!


Kram Kram

Veronica

onsdag 18 maj 2011

Böckerna............

jag fick i present är dessa......... Nu kommer lite kort från trädgården som ska planeras och ordnas :-)


Gaveln, mot lekstugan




Denna ska fyllas med krasse har jag tänkt mig, men nu vet jag inte riktigt, vore ju lite läckert med luktärtor med...hm.......vad tycker ni???






Ena delen av uppfarten (innanför grusvägen disponerar vi)









Ut till vägen disponerar vi....









Halva grönsakslandet uppfräst, men just i skrivandets stund blir jordfräsen lagad av sambon...













Innanför vägarna disponerar vi.......













Till lodörren disponerar vi...........mot väggen på logen, till höger om dörren, ska rabatten tas bort och ett cykelställ ska bli till. Någon som har ett att skänka??
















Till den lilla häcken disponerar vi :-) Trädet, som är ett äppelträd, ska sågas ner p.g.a att det är dött :-(

















"Sandlådan" är krattat fint och plant för poolen :-)








Ja, så ser det ut nu....kommer kort senare i sommar så ni får se vad som hänt :-)






Kram Kram


Veronica



















måndag 16 maj 2011

Hannas dop.............

kan man vara sötare??? Så himla söt blev hon i muffinsmössan jag stickade åt henne i dop present. I dag har jag kört lite saker från min lägenhet, snart så ska det köras de stora tunga möblerna.....gruvar mig för städningen, den är ju sååååå fruktansvärt tråkig!! Men men, det är ju iaf skönt när det är gjort!!
I morgon ska ni få se kort på mina fina böcker jag fick i födelsedags present, var toppen böcker, trädgårdsbok, Per Morberg´s grill bok, en bok om scrappbooking och Mästerkockarnas recept bok.......

I morgon ska ni också få se lite utav trädgården som jag har "blivit" med, det blivande grönsakslandet och den blivande jordgubbsodlingen!!


Nu ska jag vänta på sambon som är på övning och kolla på "112- på liv och död"


Kram Kram


Veronica

söndag 15 maj 2011

Min födelsedag...................

har jag firat idag.....
Började med paket och mys med hela stoora familjen. Efter det scrappade jag ett kort och slog in en muffinsmössa till min kompis dotter Hanna som döptes idag, på min födelsedag :-)
Ett vackert dop på en vacker flicka. Kommer kort på henne i sin muffinsmössa senare.

Kram Kram
Veronica