torsdag 30 september 2010

Höstbilder............

får ni 2 stycken idag!! Var ut en kväll rakt över vägen och knäppte på dessa vackra höstfärger som bara lönnarna kan få om hösten.
Gillar det mystiska kvälls ljuset!!


Denna vecka har vi innevecka på högskolan i Gävle, så det är föreläsningar hela dagarna och tågresor dit och hem!!


Kram Kram
Veronica

måndag 27 september 2010

Foton...........

som jag knäppte i söndags visar jag er idag......knäppte dessa när jag var på väg och hämta Lilla A hos hans far......
Vi var till mor i söndags på middag och "vinkade" av min systers älsta dotter som åker till Japan den 1 oktober......och hamnar hon på rätt skola blir hon kvar i 3 år utan att komma hem......tänk vad vi kommer sakna henne:-( Tur man kan "hålla koll" på henne via mail och facebook.......så man vet att hon mår bra och vad hon gör!!


Idag började en ny innevecka på högskolan i Gävle....så nu är det tågresa dit och hem varje dag....så denna vecka kommer innebära låååånga dagar.......


I kväll blir det tvättstugan och matlagning sen är det sängen....i morgon ringer klockan 05.30............så nu är det vila som gäller!!

Hoppas alla får en toppen kväll!!

Kram Kram
Veronica

lördag 25 september 2010

Svampskogen.......

besökte jag och Lilla A i tisdags eftermiddag....det var svamp överallt......vi gick inte många steg denna eftermiddag faktiskt.
Jag hade träningsvärk i låren dagen efter av att ha gått på huk i skogen i 2 timmar hahahaha. Titta vilka ståtliga trattisar som stog och väntade på oss i skogen!!
Vi hittade lite svamp denna eftermiddag jag och Lilla A, nästan 20 liter!!!!!!!
Helt otroligt vad mycke vi hittade är så glad så!!
Han var så rolig Lill Anär vi gick där och plockade, (till saken hör att att han plockade hälften av all denna svamp) säger han helt plötsligt:- Mamma, nu kan vi äta svampkrustader hela vintern!! Det är min Lilla A på snart 6 år det hahahaha.
Nu ligger den rensade svampen på tork, men den blir svart och luktar illa!!! Har aldrig hänt mig förr, den ligger i såna här blåa plastkorgar som dom har på affärena till champinjoner....dom kan ju omöjligt ligga luftigare.....så VARFÖR blir dom svarta och luktar illa??????
Nån som har något tips?????
Jag har alltid torkat på bara tidningspapper på golvet och det har aldrig blivit några svarta trattisar då, men nu blir dom det!!! SNÄLLA är det nån som har ett tips!!!
Kram Kram
Veronica


lördag 18 september 2010

Lördag............

är det idag och jag blev utan son i dag hahahahaha, han följde med morfar och kolla på en båt, själv åkte jag ut till paradiset och plockade nyponen. Så nu har jag "snoppat" dom och dom har just åkt in i ugnen och ska få torka i 6-7 timmar, sen har vi god och nyttig nyponsoppa hela vintern jag och Lilla A.
I onsdags satt jag hemma och pluggade hela dagen....en jättetuff uppgift så nu hoppas jag att jag har fattat den rätt bara........
På torsdag träffades vi på cul i studiegruppen och kollade om vi hade fattat lika och det hade vi tack och lov....
Fredag kom Lilla A hit tidigt på morgonen....vid 07.00 tiden. Så jag startade morgonen med ett kok lingonsylt.
Vid 10 tiden åkte vi på bibblan och lämnade tillbaka låneböcker och jag röstade, vi har så mycket på söndag så det känndes enklare att förtidsrösta, lånade lite mera böcker med.
Sen åkte vi och plockade päron hos vänner som ville bli av med. När det var gjort åkte vi hem och startade med att pärondricka, efter det åkte vi till en annan vän och fick lite plommon, väl hemma igen bakades det plommonkaka och lagades plommonsylt startade en matbrödsdeg med, sen bidde det pannkaka till middag på Lilla A´s begäran.
Senare på kvällen kom 2 goda vänner och fikade och snackade skit!! En toppen vecka har det blivit.
I morgon ska vi fixa med att göra äppeldricka sila pärondricka och gå på Me & I party på kvällen!!
I kväll blir det goda hemlagade hamburgare medans vi kokar äppelmos och torkar nypon!!
Luktar så gott här nu av nyponen i ugnen och jag blir himla sugen på nyponsoppa!!!!

Kram Kram
Veronica

P.S I kväll kommer det ut mera recept på http://matstugan.blogspot.com D.S

tisdag 14 september 2010

Uppdatering.............

har det blivit dåligt med ett tag nu...ska bättra mig det lovar jag.....haft mycket att sätta mig in i nu med allt det nya på skolan....inte lätt det hära inte !!!!

Har mellan pluggandet varit och plockat lingon 2 gånger och svamp 1 gång....är skönt att komma ut i skogen och rensa tankarna ibland.
Det har även börjats stickas lite sockor, skönt att ta till emellan åt för att låta det man läst sjunka in ordentligt!!
Har även varit och fått äpplen, så varje kväll görs det lite äppelmos och äppeldricka.
Nu har jag kommit på att jag skulle vilja ha lite päron, men jag känner ingen som har päronträd tyvärr!!!! Finns det kanske någon här ute som läser som har och inte bor så långt härifrån?????

I morgon är det hemma läsning som gäller för att ha diskussion på torsdag med min studiegrupp....funderar på att ta en liten paus och åka ut till paradiset och plocka av nyponen och ta hem och torka för att senare göra den godaste nyponsoppan som finns!!!

Nu ska jag diska, sen blir det en kokhet dusch och sen lite mera plugg innan sängen!!

Kram Kram
Veronica

fredag 3 september 2010

Skolflicka........

blev jag ju i måndags igen....oj oj oj vilken spännande vecka vi haft....men ansträngande!!
Har ju först suttit i bil mellan Hudiksvall och Gävle tur & retur varje dag och på det alla föreläsningar och seminarier.....suck....men men, nu blir det 3 veckors hemma arbete sen 1 vecka igen med studier på Gävle Högskola...men då ska det läsas estetiska saker och det är helt klart mitt ämne, så det ser jag fram emot väldigt mycket!!

I kväll har jag varit och grattat min låtsas lilla syster på hennes 30 års dag, GRATTIS GRATTIS än en gång!!

Nu har jag och Lilla A kommit hem och han har duschat och nu blir det mys i soffan och kolla på Kristallen!!
Hoppas alla får en toppen helg:-)

Kram Kram
Veronica

torsdag 2 september 2010

AWARDER.........

har jag fått 2 stycken!! Av http://stickgreta.blogspot.com/ och http://monicaslivsstil.blogspot.com/ Det jag ska göra är att skriva 7 saker om mig själv sen ge awarder till 7 andra bloggar......så nu kör vi!!!!


1 - Nybliven förskolelärar student


2 - Pysslig


3 - Mamma


4 - Glad


5 - Energisk


6 - Social


7 - Bloggare


Ja, där var mina 7 saker, nu kommer en lista på dom 7 bloggar jag vill ge award till.......


http://lantlif.blogspot.com/


http://homenumberone.blogspot.com/


http://hemmapalandet.blogspot.com/

http://engelskavillan.blogspot.com

http://elsasdesign.blogspot.com

http://katarinasdag.blogspot.com

http://lehona.bloggplatsen.se

Ja, då ska jag meddela mina awards sen blir det lite mysa i soffan......jobbigt att ha blivit högskolestudent....men kul är det som bara den:-)

Kram Kram

Veronica