måndag 31 augusti 2009

Pyssel........

dag har det varit nästan hela dagen idag.....
Först jobb, hämta sonen på dagis, hem bakade äppelkaka i långpanna och matbröd!
Lagade kyckling och ris,, åt middag sen i väg med sonen till morfar, och mig själv till sonens dagis på arbetskväll.
Väl på dagis satte jag i gång och förvandla stenar till nyckelpigor och små stenar med spindlar på........
Väl hemma och med sonen nattad, kokade jag lite lingonsylt, diskade och plockade lite grann.
Nu ska jag ta en dusch och en kopp kaffe och sen kanske det blir lite örhängen framför tvn en stund, vem vet?!?!?!? ;-)

Kram Kram
Veronica

lördag 29 augusti 2009

Underbara helg............

Knäppte ett kort på mitt fina loppis fynd i dag.......det väldigt skeva kakfatet ha ha, men jag gillar det så väldigt mycket iallafall.......och bara 20:- va?? Jag är nöjd men alla andra vill göra det rakt utom jag!!

Ja, mycket har donats med sen jag skrev sist, har inte haft tid att blogga på ett tag.........

Har varit och kollat upp om högskola så nu ska jag söka förskoleutbildning som börjar till våren, så håll nu tummarna att jag kommer in på den!!

Har varit ute och plockat svamp med mamma och Lennart.....min brors far och hans hund Ricko! Hittade inget i skogen men efter vägen hem ha ha, ca 10 cm från grus kanten!!

Tjejfest har det varit med här hemma, var ju HT´s 100 års jubeleum så jag hjälpte Sallyy att sälja lite korv för ABK och sen skulle vi sitta och lyssna på alla artister och ha picknick i gräset.......men men som sagt det svenska sommar vädret passade på att ösa ner regn precis hela dagen........p.s dagen efter var det strålande sol d.s

Så vi åt picknick inne vid köksbordet. På kvällen kom Larsson, A-K och Sally hem till mig och vi grillade och skrattade jättemycket åt alla våra gamla minnen! Sen blev det en rolig vistelse på Folkets Hus efter!! Tack tjejer för vår trevliga kväll!!

I onsdags var jag och mor till Sandviken och hälsade på Neta......å gud så mycke skratt det blev!!!! Synd att det regnade hela dagen bara..........men men,,, det var ju därför busken Agnetas var blöt hi hi.

Idag blir det lite blom omplantering och en påhälsning hos Sally, sen i kväll ska vi tvätta!!

Kram Kram

Veronica

tisdag 18 augusti 2009

bakning............

har dwet varit här i två dagar nu hi hi.
I går måndag bakades det rulltårta, cholkad maränger och snabbisar!!
I dag blev det bullbak......sen bjöd vi Annica och Emil på middag och fika, Sally och Sofia kom och fikade dom med!
Sally lånade lite trädgårdsböcker av mig så nu ska hon nog göra en pris trädgård hi hi!

Ne, nu ska jag ta och natta sonen,............tror nästan jag ska gå i säng själv med.......fast jag vet inte!!


Kram Kram
Veronica

söndag 16 augusti 2009

Gardiner....................

fick min son i torsdags, han fick se dom först på fredag när han kom från sin far.........han fick även en ny tågbana med vagnar och lok............kolla nedan vilken lång bana, kunde byggas runt sängbenet till och med ha ha. Han fick även en doktors väska så jag har fått varit väldigt sjuk i helgen jag ha ha.
Här är gardinerna jag sydde......det blev hissgardiner!! På fredag fick jag inte släcka lampan när han skulle sova och det var för att han skulle ligga och titta på gardinerna........man kan nog inte få så mycket bättre betyg över nåt man har sytt tror jag!!

Älskar dig Alfred mammas gogris!!!!!I dag har det inte hänt mycket.......rygg ont nåt så inni bomben.......
Har bara lagat mat, diskat och håller nu på att tvätta..........ska inte göra å mera i kväll än att sitta i soffan och virka en pannlapp till Alfreds leksaksspis!!!!!

Kram Kram
Veronica

torsdag 13 augusti 2009

Chiffonjen.............

som fick flytta hem till mig utifrån stugan....det fanns ju inte riktigt plats för den där.........
Så här såg den ut när jag hade slipat av den och skulle till och måla........lådorna var så lätta så dom fixade jag till ute på altanen.............var 19 lådfronter att måla och alla knoppar skulle förbli svarta efter den vita penselns framfart.......

Denna bok låg i chiffonjen och fick stå ovanpå nu istället för att ligga gömd inne i den......


Så här blev det när den inte är nedfälld.........massa gamla biblar och böcker ovanpå........dom är ju bara SÅÅÅ vackra!!!



Så här ser den ut innuti......sparde dom svarta listerna och knopparna, tyckte det blev en sådan fin kontrast mot det vita..........
Nu ska bara alla pysselsaker plockas i och hamna på rätt ställe!!
Glömde att ladda ett kort på Alfreds nya gardiner jag sydde igår.....hiss gardiner, men jag får lägga ut en bild på dom i morgon kväll istället.
Ikväll har jag möblerat, åkt till bror och fått hjälp att kapa av gardinstång, ätit, och plockat och städat, kollat på sista "Sommar med Ernst".....nu blirr det the och macka sen ska jag sova ska ju jobba full dag i morgon och så hämtar jag ju Alfred i morgon. Längtar tills han och jag kommer hem, har ju nya leksaker åt han, bla, rälsbitar till Brio järnvägen han har, och en doktors låda med tillbehör, så i morgon blir det mysfredag med rälsbygge och sjukdomar skulle jag tro ha ha.
Ha en bra kväll alla vänner!!
Kram Kram
Veronica





måndag 10 augusti 2009

Nu...........

har jag bestämmt mig!!!!!
Den gamla sekretären efter Farmor och Farfar ska få komma hem och bo hos mig........den ska få nya "kläder" med, i form av vit färg..........kommer bli toppen för alla mina leror, pärlor och pyssel saker!!

Jobbar hela veckan och Alfred är hos sin far, så jag ska börja med den så fort jag har fått hem den från stugan!!
Bild kommer när den står på plats!!


Kram Kram
Veronica

måndag 3 augusti 2009

Semester veckan.......

har varit toppen.............. Idag har det varit riktig sommar i mitt kök, vit gardin som fladrat i vinden och doft av nygräddad rabarberhallonpaj på avsvalning på bordet.....jag bara måsta knäppa ett kort!!

Semesterveckan började jag med att ta en tur till Norrtälje och Furusund med mor.......hittade en supermysig butik inne i Norrtälje som jag handlade klädnypor och nya magasinet av Jeanne dÀre Living.......strosade runt och åt god fisk till lunch..........Tack mor för att jag fick följa med!!

På Tisdag dror vi i väg till grannkommunen Ljusdal, bara för att göra något, fikade kikade runt lite inne på en butik med inredning sen hem igen.......hi hi men kul hade vi........eller hur mor?? Trottoarerna du vet!!!!


På onsdag kväll åkte jag och Sally till grann orten Delsbo på "Kul på Vallen" och gissa om vi hade kul.........många artister var det, bla. Pontus Enhörning, Rayburn Anthony och på bilden från vänster har vi Erik Broden....kul på vallens grundare, Erik Bazilian från The Hooters och sist men inte minst Pär Engman från Engmans Kapell.
Tack Tack för en toppen avslutning på Vallen!!!! Längtar till nästa sommar redan!!
Kram Kram
Veronica